Hvordan holder man sammen på afstand?

Af Kimmie Tentschert, projektleder og teamleder for Projektakademiet der lige nu er igang med uddannelse af Akademiets 11. Team. 

Projektakademiet er bygget op omkring fysisk facilitering, fysiske projekter og vigtigst af alt teamets fysiske læringsfællesskab.  

Som alle andre er Projektakademiet blevet kastet ud i en historisk situation, som ikke er oplevet før. Hvor svaret pludselig ikke er den fysiske relation og samtale – men afstand og isolering. Hvordan skaber man så rammerne og værdien for noget, som er bygget op om netop det fysiske? 

De næste par uger skal jeg og hele Projektakademiets team 11 finde ud af hvordan vi praktisk kan finde mening i vores nye situation, og derigennem finde nye værdifulde måder at arbejde og mødes på. 

Den her nye udfordring griber vi an på sammen måde som vi gør med vores projekter, nemlig ved at: 

Undersøge, Prototype & Eksperimentere 

Foruden at holde møde med mine dejlige kollegaer sidder jeg pt. ved mit lille hjemmekontor og arbejder med hvordan vi online kan køre Projektakademiet. 

Der er masser af ideér, former og materialer på bordet, og jeg kommer helt sikkert til at lave nogle fejl.  

Denne uge skal vi udvikle og teste forskellige former af, b.la. med individuelle fysiske opgaver, små online refleksionsgrupper og selvfølgelig med virtuelle fællesmøder.  

På Projektakademiet er undervisningen aldrig bare envejskommunikation og det er vigtigt at Skype møder heller ikke bliver dette. Derfor undersøger jeg nu nye mødeprocedurer, sådan at alle kan byde ind og være med. Protoypen eller måden vi prøver det af på, er selvfølgelig ikke kun mig, der skal beslutte. Derfor bliver vores første online møde en fælles forventningsafstemning for hele teamet, sådan at det kan tage udgangspunkt i teamets tanker, behov og forventninger.

Isolation på denne måde er en hård nød at knække, men jeg glæder mig til at se hvordan vi får det bedste ud af det.

Over and out!