KBH+ Pigeklubben

KBH+ Pigeklubben

”Pigeklubben KBH+”, er et anderledes, kreativt og engagerende klubtilbud på Nørrebro. Pigeklubben KBH+ er det nyeste skud på stammen af spændende tiltag i KBH+. Klubben er startet op i januar 2019 som et tilbud til unge piger mellem 14 og 17 (23) år fra Nørrebro.

Et klubtilbud der skiller sig ud

Pigeklubben KBH+ er anderledes end andre klubtilbud på Nørrebro, fordi pigerne indgår i et aktivitetshus rettet mod unge fra hele København i alderen 14 til 30 år. De har deres eget fysiske lokale med hygge- og kreaområde, men derudover foregår klubbens aktiviteter i husets øvrige lokaler (teatersal, træningssal, café/køkken, musikstudie, krearum, maleratelier m.m.) og ofte sammen med andre unge brugere af huset.

Der arbejdes med kultur og kreative processer som forandringsnøgle for identitetsopbyggelse og aktiv deltagelse, og pigeklubbens værdier er konstrueret således, at pigerne skal motiveres til at tage ejerskab for eget liv. Det socialpædagogiske tiltag bygger derfor bl.a. på frivillighed som metode for at skabe gode og udviklende relationer.

Aktiviteter, jobsøgning og lektie hjælp.

Pigeklubbens aktiviteter tager udgangspunkt i ugentlige tilbud med fokus på madlavning/fællesspisning, og bevægelse. Derudover arbejdes der med månedlige oplevelsesture ud af huset såsom biografture, foredrag, teater- og museumsbesøg. Der bliver også brugt tid på hjælp til lektier, jobsøgning og ansøgninger til uddannelse/praktik samt en til en-samtaler. Samtlige aktiviteter byder på rig mulighed for at pigerne selv kan være med til at påvirke indhold og form.

 

Rollemodeller, events og projekter

Pigeklubben vil gennem året få besøg af stærke, kvindelige rollemodeller, som har gjort sig bemærket i det kulturelle eller politiske liv. Vi har bl.a. haft besøg af Ellie Joker, som var en del af et kunstprojekt med fokus på kulturel selvforståelse som borger på Nørrebro. Målet var at støtte dem i, at det er en positiv ressource at være flerkulturel, og ikke en negativ forhindring, og at gøre pigerne bevidste om deres egen stemme i en kompliceret hverdag. Fremtidige projekter i 2020, er foto- demokrati, sprog og identitet og bevægelse.

 

 Forældresamarbejde

Åbenhed og tydelig kommunikation med pigernes forældre prioriteres højt, og de inviteres derfor løbende til arrangementer i pigeklubben. På den måde kan pigerne have klubben som deres frirum samtidig med, at forældrene føler sig trygge, når pigerne er i KBH+ og deltager i klubbens aktiviteter.

 

Fakta om Pigeklubben KBH+

Hvor: Emblasgade 175, 1. sal

Hvem: Piger i alderen 14-17 (23) år fra Nørrebro

Hvornår:

Mandag 12-18: Åben rådgivning, her kan du få vejledning til skole, uddannelse og job, samt brobygning og andre relevante tilbud. Det kan også være her du måske har brug for at tale om lidt sværere ting. Husk at booke tid hos Pigeklubben på 92820596.

Tirsdag-torsdag: 15-21

Fredag: 16-21

Hvad: Et anderledes, kreativt og engagerende klubtilbud på Nørrebro

I sommerferien vil der forskellige aktiviteter i Pigeklubben og ude af huset

Det vil hver uge/søndag-mandag komme en ugeplan til på vores instagram, hvor man kan se hvilke aktiviteter der er, hvor det sker og hvilke medarbejder der er på arbejde.

Vi i pigeklubben kommer ikke til at ”betale” for store ture, men vi kommer til at facilitere/betale for transport fx ture til Bakken, stranden, madboder på Refshaleøen – men de unge har egenbetaling på aktiviteter.

Vi har åbent alle uger, dagene tirsdage, onsdage og torsdage fra 16-21 i sommerferien – undtagen uge 29

OBS:
Vi kan dog godt rykke på de normale åbningstider (16-21), hvis der fx er planlagt en dagstur til stranden
Dette vil blive fortalt på vores Instagramprofil: pigeklubbenkbh

Hvor vores ugeplaner vil komme op uge for uge + dagenes åbningstider

Man kan kontakte Teamkoordinator/pædagog Leika på leika.fuglsang@askovfonden.dk eller 92 82 05 96

 

 

Vores tilsynsrapport kan læses her